TEC_Iconic_awards_presseslider.jpg
06/08/2018: Presse
International hæder til dansk uddannelsesbyggeri

International hæder til dansk uddannelsesbyggeri

Det blev visionen for det kommende tekniske gymnasium TEC H.C. Ørsted Gymnasium i Lyngby, som løb med den prestigefyldte internationale arkitekturpris ICONIC AWARDS 2018.

 

Projektet er tegnet af KANT arkitekter og er en hyldest til videnskaben – og til fysikeren, filosoffen og videnskabsmanden, H.C. Ørsted. Det vandt prisen i kategorien ’Innovative Architecture – best of best’ foran en række internationale projekter.  

 

Arkitektur med afsæt i videnskaben

Det arkitektoniske hovedgreb i det nye tekniske gymnasium udgøres af en stabling af afrundede volumener, som bærer en visuel reference til den elektromagnetiske spole. Spolerne, der hver især rummer undervisnings-, fag- og mødelokaler udgør på én og samme tid den indvendige struktur i bygningen og træder ud i facaden og fletter sig sammen til en helhed. På den måde er der en gennemgående rød tråd i de indvendige rumligheder og facadens udtryk.

 

Fremtidens tekniske gymnasium

Med inspiration i H.C. Ørsteds forskning og praksis har KANT arkitekter haft som ambition at tegne et teknisk gymnasium, som skaber optimale rammer for læring og peger ind i fremtiden.

 

”Den nye bygning bliver et eksperimentarium – en teknologisk og naturvidenskabelig legeplads for både undervisere og studerende. Ambitionen har været at skabe fremtidens tekniske gymnasium, intet mindre,” siger partner i KANT arkitekter, Karl-Martin Buch Frederiksen, og fortsætter:

”Bygningen skal blive et læringsrum, som inspirerer og vækker nysgerrighed. Derfor er det også fantastisk, at andre – også uden for Danmark – har fået øje på, at der sker noget spændende i Lyngby,” siger han.

 

Til oktober drager han afsted for at modtage prisen ved en overrækkelsesceremoni på ’Pinakothek der Moderne’ i den sydtyske by München.

 

Om det nye TEC H.C. Ørsted Gymnasium
Det tekniske gymnasium, H.C. Ørsted Gymnasiet, har godt 700 studerende og er en del af TEC (Technical Education Copenhagen). Uddannelsen er i dag placeret ved Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

Planerne for det nye byggeri gennemgår i den kommende tid bl.a. lokalplansbehandling, interessentdialog og myndighedsprojekt m.v. Det forventes, at byggeriet af det nye TEC påbegyndes i begyndelsen af 2019. 

KANT arkitekter har vundet opgaven sammen med Anker Hansen & Co, Orbicon rådgivende ingeniører og Thing Brandt Landskab. 


Om ICONIC AWARDS
ICONIC AWARDS er en uafhængig international arkitektur- og designkonkurrence oprettet af det tyske designråd. Der uddeles priser i fem faste kategorier for bl.a. visionær arkitektur, innovative produkter og bæredygtige projekter.

Blandt de tidligere modtagere af ICONIC AWARDS finder man bl.a. EFFEKT, som vandt i kategorien ’bedste koncept’ i 2017 med deres 45 meter høje udsigtstårn i ’Camp Adventure Park’ ved Haslev.

 

Den officielle ceremoni og uddeling finder sted i München på Expo Real-messen d. 8. oktober 2018.

 

Læs mere om projektet her.

 

-----------


Yderligere oplysninger:

Jonas Vadstrup

Kommunikationschef

KANT arkitekter

T: 2222 9360

E: jva@kant.dk