bolig / familie
01_Nordhavnsgaarden.jpg

Nordhavnsgården

Renoveringen af Nordhavnsgården omfatter bl.a. vinduesudskiftning, facaderenovering og udskiftning af døre.

Beliggenhed / København Ø
År / 2016-2017
Areal / 300 boliger / 17.064 m²
Byggesum / 27 mio. kr.
Bygherre / FSB
Arkitekt / KANT arkitekter A/S
Entreprenør / Enemærke og Petersen A/S
Rolle / Totalrådgivning: projekteringsledelse, projektering, beboerkommunikation, fagtilsyn og byggeledelse

Afdelingen er opført i 1934-35, og bebyggelsen er opført med en kam-plan, hvor ryggen danner karré mod gaden, og tænderne danner gårdrum mod baneterrænet. Nordhavnsgården består af 300 boliger, fordelt på 2-rums boliger, alle med altan. Herudover er der ejendomskontor og beboerlokale. Øst for bebyggelsen er der udsigt over Frihavnen og Sundet og især de lejligheder, der ligger yderst i kammens tænder, drager fordel af denne udsigt. I umiddelbar nærhed af bebyggelsen ligger Nordhavn station med god forbindelse til byen og skoven. Fremadrettet bliver bebyggelsen en del af det ny Århusgade-kvarter på den anden side af banen.

 

Renoveringsprojektet omhandlede en vinduesudskiftning, en altandørsudskiftning, alle vinduer og døre i kælder, udskiftning af gadedøre og entredøre til lejligheder. Der er isat skifersålbænke under nye vinduer. I den forbindelse udførtes indvendig isolering af brystninger under vinduerne og nye vinduesplader. Sokler og facader er gået efter, riste i facader udskiftet og udvendige trapper og trin rettet op. Alle altaner blev rettet op således, at fald blev ændret fra bagfald til forfald. Indvendigt blev faldstammer brandisoleret med manchetter i baderum, og dæk mellem kælder og stueetage  blev isoleret med indblæsning af isoleringsmateriale.

 

Renoveringen er gennemført med støtte fra Landsbyggefonden.