bolig / senior

Lions Park

»KANT arkitekter har igennem hele byggeprocessen været meget fleksible, hjælpsomme og bidraget med innovative løsningsforslag«

 

Birte Jexen
direktør, Lions Park Søllerød

Det eksisterende Lions Park plejecenter er udvidet med 70 tidssvarende, almene plejeboliger. Projektet blev vundet i totalentreprisekonkurrence på baggrund af et allerede udarbejdet dispositionsforslag.

 

Den nye bygning i to etager indeholder 30 nye to-rums boliger. Det eksisterende plejecenter er omdisponeret og tilføjet en ekstra etage, så 41 utidssvarende et-rums boliger er omdannet til 40 attraktive to-rums boliger. De to bygninger kobles sammen af en ny mellembygning, som indeholder café og gymnastiksal. På taget af mellembygningen ligger en tagterrasse med adgang fra fællesrummet fra 1. sal.

Beliggenhed / Lendemosevej 4, Nærum
År / 2012-2015
Areal / 70 boliger / 9.000 m²
Byggesum / 110 mio. kr.
Bygherre / Den almene plejeboliginstitution Lions Park & Fonden Lions Park
Samarbejdspartner / Konsulent: AKP Design – plejefaglig konsulent
Arkitekt / KANT arkitekter A/S
Landskabsarkitekt / Landskabsarkitekterne Roskilde ApS
Ingeniør / Lemming & Eriksson A/S
Entreprenør / Enemærke & Petersen A/S
Rolle / Arkitektrådgiver: brugerproces, projektering og fagtilsyn

I projektet indgår reetablering af plejeboligernes udearealer. Her er nu et område med indbydende muligheder for udeliv, og omdrejningspunktet er en kombination af fysiske aktiviteter og ophold. Der er nye opholdsterrasser med en planterigdom, som spejler årstidernes gang og aktivitetshaver med mulighed for sansestimulering og træning.

En klar planlægning af bygningernes indretning og orientering, omhyggeligt materialevalg samt optimerede løsninger for de tekniske installationer sikrer et velfungerende indeklima for både beboere og personale.

Omdrejningspunktet er en kombination af fysiske aktiviteter og ophold