bolig / familie

Lampestedet rækkehuse

På den tidligere fabriksgrund ‘Glødelampen’ i Herlev står KANT bag 16 familieboliger.

Fysiske omgivelser har beviseligt betydning for menneskers velbefindende. Arkitektoniske, landskabelige og sociale kvaliteter som dagslys, sanselighed, udsigt og variation er med til at forøge menneskers livskvalitet.  Vores projekt for Lampestedet tilbyder to typer boliger i to bebyggelser med hver sit udtryk og egen identitet.

 

Dette projekt for Lampestedet består af 16 familievenlige rækkehuse i tre etager, der samler sig om en fælles have. Boligerne er orienteret øst-vest og får derfor både morgen og aftensol. Middagssolen nydes enten på de små terrasser langs ankomstsiden eller i haven. 

 

Bygherre har i projektudviklingen haft stort fokus på bæredygtighed, så det har været en selvfølgelighed at gennemføre miljørigtig projektering. Byggerierne er bl.a. opført med solceller, grønne tage og LAR-anlæg.

Beliggenhed / Glødelampen, Herlev
År / 2011-2013
Areal / 1.850 m2
Byggesum / 20 mio. kr.
Bygherre / Boligforeningen 3B
Arkitekt / KANT arkitekter A/S
Landskabsarkitekt / Henrik Jørgensen Landskab A/S
Ingeniør / Lyngkilde A/S + Rønslev Andersen A/S
Entreprenør / Dansk Boligbyg A/S
Rolle / Arkitektrådgiver: programmering, skitsering, projektering og fagtilsyn

Rækkehusene er placeret på grunden, så der opstår en variation i bebyggelsen. Facadelinjen er brudt, fordi husene er forskubbet i forhold til hinanden. Det gør også, at der opstår mange private rum, som kan danne ramme om familiernes liv. Hver bolig indeholder tre værelser plus stue, køkken-alrum og egen have og er på ca. 115 m2. Køkken-alrummet i stueetagen vender ud mod haven og er boligens mest aktive rum. På de to øvrige etager ligger boligens mere private rum. 

Rækkehusenes facader er skabt ud fra et ønske om et flot udtryk med et robust, vedligeholdelsesfrit og bæredygtigt materiale og er derfor beklædt med naturskifer. Dette smukke naturmateriale er 100 % bæredygtigt. Lette rammer af galvaniseret stål udfyldt med lameller af cedertræ udgør en mobil solafskærmning, der står i flot kontrast til den mørke skifer. Træet, der ikke kræver vedligehold, vil med tiden blive sølvfarvet.

Tagene på rækkehusene er belagt med sedum. De grønne tage er et væsentligt grønt tiltag i bebyggelsen, da de holder på varmen om vinteren, samtidig med at de markant forlænger levetiden for det underliggende tag, der ikke udsættes for uv stråling og vejrligets generelle slid. Desuden er der monteret ca. 80m² solceller på tagene af rækkehusene.

Projektet er realiseret på baggrund af vundet total-entreprisekonkurrence for 46 nye, attraktive familieboliger på to byggefelter ejet af Boligforeningen 3B.