bolig / familie
04_bentzons_fabrikker.jpg

Alfred Bentzons Fabrikker

Den tidligere medicinalfabrik Alfred Benzons Fabrikker er konverteret til 65 luksusboliger.

Lige på grænsen mellem Kødbyen og det klassiske Vesterbro er den tidligere medicinalfabrik Alfred Benzons Fabrikker konverteret til 65 luksuslejligheder fordelt på 2 bygninger.

 

Med energirenoveringen af de historiske bygninger er der skabt rammer til en målgruppe, som ønsker at kombinere storbyens puls, et markant boligdesign og det attraktive nærmiljø på Vesterbro.

Beliggenhed / Halmtorvet, København V
År / 2008-2013
Areal / 7.000 m²
Byggesum / 150 mio. kr.
Bygherre / Halmtorvet 29 A/S
Arkitekt / KANT arkitekter A/S
Ingeniør / Niras A/S
Entreprenør / Einar Kornerup A/S
Rolle / Totalrådgivning: Programmering, skitsering, projektering, byggeledelse og fagtilsyn

Bevarede detaljer

Bygherre havde gennem hele projektforløbet fokus på, at bygningens fortid som industribygning skulle være tydelig i boligernes design.

 

Derfor er mange fine detaljer fra fortiden bevaret, hvilket er understreget af et topmoderne materialevalg og en gennemtænkt kombination af både rå og elegante detaljer. Eksempelvis er køkkenområdet i flere af lejlighederne kun adskilt fra opholdsstuen med en rå søjle, som peger tilbage til fordums tid.

 

I stuerne strømmer lyset hele dagen ind gennem store småsprossede vinduer og dobbelte terrassedøre, mens en enkel, stilren indretning af badeværelserne signalerer mere spahotel end Vesterbro-hybel.

»
Transformationen af den
tidligere medicinalfabrik er udført med respekt for bygningens oprindelige udtryk og detaljer