bolig / familie

Herlev Åhuse

 

»Man kan allerede fornemme,
at Herlev Åhuse  bliver et rart
sted at bo. SAB har i de 75 år,
de har eksisteret, opført omkring 9.000 boliger. De 12 dobbelthuse
her i Herlev bliver nogle af
de allerbedste«


Frank Sass
Samvirkende Boligselskaber SAB

Den nye bebyggelse, Herlev Åhuse, består af attraktive dobbelthuse i et naturskønt område, som nu danner rammen om familieliv for 12 familier. De nye huse er indpasset i den eksisterende, almene bebyggelse, Herlevhuse, som består af 262 farverige familieboliger fordelt på enkeltstående boliger, kædehuse og boliger i to etager. Herlev Åhuse er placeret i forlængelse af den eksisterende bebyggelses centrale grønning på en skrånende grund, som grænser op til Kagsåen. For at bevare og understrege den grønne kontekst består bebyggelsen af seks dobbelthuse, hvilket bevarer små kig fra grønningen til åløbet og adgangen til det grønne areal fra resten af bebyggelsen. 

Beliggenhed / Langdyssen 54, Herlev
År / 2013-2015
Areal / 12 boliger / 1.242 m²
Byggesum / 20 mio. kr.
Bygherre / Samvirkende Boligselskaber (SAB) v. KAB
Arkitekt / KANT arkitekter A/S
Landskabsarkitekt / MIST Grassat
Ingeniør / JL Engineering ApS
Entreprenør / W. Lynggaard Petersen A/S
Rolle / Arkitektrådgiver: skitsering, beboerproces og projektering
  • slide
  • slide
  • slide

 

 

 

For at bevare og understrege den grønne kontekst består bebyggelsen af seks dobbelthuse, hvilket bevarer små kig fra grønningen til åløbet og adgangen til det grønne areal fra resten af bebyggelsen.


Grundens terrænspring er udnyttet i disponeringen af boligerne, og spændende rumligheder opstår med boligernes 104 m2 i fire forskudte plan: køkken/alrum og gæstetoilet i indgangsniveau mod gårdhaven langs vejen, stue i niveau med den private have langs åen og tre værelser samt badeværelse fordelt på de to øverste plan.

 

 

 

 

Boligerne er opført som lavenergibyggeri i klasse 2020 med blandt andet varmegenvinding. På nogle af tagene er der etableret fælles solcelleanlæg, som ikke blot dækker det fælles strømforbrug, men også reducerer beboernes el-udgifter.

 

Træfacaderne af nordisk fyr er vedligeholdelsesvenlige og patinerer smukt i en sølvgrå lød.

Herlev Åhuse er placeret i forlængelse af den eksisterende bebyggelses centrale grønning på en skrånende grund, som grænser op til Kagsåen.